četrtek, 22. april 2010

Škatlica bombonov

Dočakali smo že 3. izziv naše CRAFT-alnice, katerega je pripravila čudodelka Vladka in nam za inspiracijo dala spodnjo sličico. Kar nekaj časa sem razmišljala kaj bi naredila; nekaj da ne bi bila samo čestitka. Pa sem se spomnila, da sem pred kratkim vidla in si shranila čestitko s takim podobnim motivom in ker je na sličici knjiga, je to zelo primeren motiv: zamišljen deklič s knjigo v roki. In ker mi je prva škatlica lepo uspela, sem se odločila še za drugo. Zaloga nikoli ne škodi.


Uporabila sem škatlico od Ferrero Rondnoir in jo oblepila z barvasto lepenko. Lepenke sem večkrat senčila ali nanjo odtisnila štampiljke vijugic. Gornje plasti lepenke sem sešila s šivalnim strojem.

Rožice so narejene iz blaga, katerim sem dodala različne perlice in papirnate listke.

Sladka škatlica :-))

Motiv je narisan malo po moje s keramičnim svinčnikom in pobarvan z vodnimi barvicami. Metuljček je kupljen.

Tole pa je slika za inspiracijo.











Čestitko pa lahko prijavim tudi na naslednje izzive:
ColourCreativeChallenge kjer želijo ognjeno-oranžno, črno in bež barvo
StampWithFun kjer želijo živali
OurCreativeCorner kjer želijo metulje
StampSomething kjer želijo plasti
ASpoonFullOfSugar kjer želijo rojstnodnevno čestitko
AllsortsChallenge kjer želijo šive
SimonSaysChallenge kjer želijo nekaj s krili

sreda, 21. april 2010

Sončni žarek

Anja nas je izzvala s fotografijo na kateri moramo ujeti sončni žarek. Bilo je lepo sončno popoldne in videla sem metulja kako preletava vijolice in sem si rekla TO je TO.

nedelja, 18. april 2010

Metuljčkasta

Nastala je čestitka za kar nekaj izzivov in sicer: pri FridaySketchers so naredili skico, pri PaperCutzChallenge želijo tri vzorčaste papirje, pri OneStopCraftChallenge želijo nekaj s krili, pri OurCreativeCorner želijo metulje, pri StampavieAndMore tudi želijo metulje in pri PapertakeWeeklyChallenge želijo nekaj luštnega. Uf, tole je pa bilo naštevanje :-))

sobota, 17. april 2010

Modro za fantka

Naredila sem še eno čestitko za našo CRAFT-alnico, kjer punce zahtevajo modro čestitko za fantka. Tokrat je nastala steklenička; podobno sem vidla na nekem tujem blogu. Vse detajle: metuljčka, gumb in knofljico sem naredila sama. Bele črte in modre pike sem risala z vodnimi barvicami. Etiketo pa sem prišila s šivalnim strojem.

četrtek, 15. april 2010

Izziv s fotografijo

Marika me je izzvala s fotografijo in tukaj je moja fotka. Moja prva mapa fotk je moje vrtno kraljestvo in tole je 10. fotka: pogled na vrt z balkona. Moram povedati, da je moj velik hobi tudi vrtnarjenje in od pomladi dalje, preživim kar nekaj časa zunaj na vrtu. V tej mapi je kar veliko fotk, saj svoje rožice redno fotkam in všeč mi je, da je bila izbrana ravno ta slika, ki prikazuje cel vrt. Fotka je bila narejena v najlepšem času, ko cveti največ rož.
Štafeta gre dalje :-))
Pravila pravijo, da je treba odpreti prvo mapo v Mojih fotografijah, izbrati 10. fotografijo, povedati zgodbo, narediti povezavo do osebe, ki me je izbrala in izbrati pet novih ljudi, ki bodo mogoče tudi pokazali svoje fotke. Izbiram 5 naslednjih, in sicer:

torek, 13. april 2010

Sveti Krst


Dobila sem naročilo za izdelavo čestitke za Sv. krst in zgorjo sem naredila še za izziv 2S4Y po tejle skici.
Za rezervo pa sem naredila še spodnjo, za lažjo odločitev. Morda nastane še kakšna :-))






nedelja, 11. april 2010

Račkomanija

Ko je padla ideja za to čestitko za 2.SlovenskiIzziv sem se zavedala, da zadnje čase delam same račke, takšne in drugačne. Res me je obšla račkomanija :-))
Edino pravilo za ta izziv je modra čestitka ob rojstvu. Motiv sem narisala s keramičnim svinčnikom in pobarvala z vodnimi barvicami in ga nato izrezala in nalepila na debel obojestranski selotejp, da je motiv malo dvignjen.
Roza račka pa je za malo Majo, ki se je rodila znanki na Obali. Tjaša, veliko lepih trenutkov z dojenčico vam želim :-))

četrtek, 8. april 2010

Presenečenje

Danes sem bila toplo presenečena, kajti moja čestitka je bila izbrana med TOP 5 pri SPCC in zato si lahko na moj blog prilepim tale gumbek. Priznam, tega res nisem pričakovala, saj nekatere res delajo noro dobre stvari :-)). Hvala SPCC!

sreda, 7. april 2010

Vse najboljše

Danes praznuje rojstni dan moja sestra Polona. Vse najboljše sis :-)
Naredila sem ji tole škatlico-čestitko, v kateri se skriva darilni bon in bombonči.
Motiv je narisan s keramičnim svinčnikom in pobarvan z vodnimi barvicmi. Okvirček sem izrisala z nestiji, a izrezala s škarjami, ker hroščka še nimam :-(
Rožice so narejene iz darilnega traku. Rjavi del s trakcem je tudi izrezan s škarjami.
Zgornja notranjost je poštemplana z Distress Inkom na svetlo moder papir.

nedelja, 4. april 2010

Velika račka

Tako račko pa se našla nekje na netu in ker mi je bila čudovita sem si shranila sliko in jo te dni poizkusila narediti tudi jaz. Projekt uspel :-))
Naredila sem jo namesto pirha veliki nečakinji Lari, ta isti kot je dobila PtičkaKraljička

Male račke

V eni stari Burdi sem videla te male speče račke in takoj so mi bile všeč. Zato sem jih naredila kar tri in eno je danes namesto pirha dobila moja mala nečakinja Živa.
Z ene strani.
Vsaka posebej.
In z druge strani.

sobota, 3. april 2010

Petelinčki


Petelinčki so nastali iz filca, vzorec pa sem dobila v reviji Atelje. Tudi petelinčki so za darilca. Ja, res mi je filc čedalje bolj všeč, saj je takooooo mehek, tako da bo iz njega sigurno še kaj nastalo :-)

Podstavki za jajčka

Naredila sem nekaj podstavkov za pirhe, ki bodo velikonočna darilca. Maso za vlivanje Stewaform sem vlila v kalupe in nato motive pobarvala z akrilnimi barvami. Na koncu sem jih lakirala z lakom v spreju.




Pisanice


Tudi letos sem nabrala rožice in jih kuhala v čebuli. Take imam najraje in najlepši so :-))

petek, 2. april 2010

Velika noč

Rada imam praznike, saj so vedno lepi, topli, v krogu domačih. Komaj čakam, da se lotim prazničnega okraševanja. Težko bi izbrala kateri praznik mi je ljubši; božič ali velika noč.

Čipkast ptič v gnezdecu.
Namizna dekoracija čipkastih pirhov.
Pisana jajčka v čipkastem ovoju.
Pisanice take in drugačne.
Želim vam lepo in mirno praznovanje velikonočnih praznikov :-))

.

.