četrtek, 31. maj 2012

Hello Živa

V petek, na dan mladosti je praznovala svoj 3. rojstni dan nečakinja Živa in ker ima rada Hello Kitty, sem ji naredila prav to mucico na čestitki. Kitty je prerisana z neta in ročno izrezana. Čestitko prijavljam na izziv pri TheABC, kjer se ravno izteka izziv na temo "žepek".



Naredila sem ji še eno čestitko z vlakcem, ki jim ima tudi zelo rada in ima ne samo enega za igranje. Vlak je oblikovan in izrezan ročno; spet malo rezljanja, brez tega ne znam več :-)) Čestitko sta ji dala babi in dedi. To pa prijavljam na izziv pri CuteCardThursday, kjer je tema "avion, vlak, avto ...".

ponedeljek, 28. maj 2012

Pogled skozi okno

V 90ih letih je bilo na 10tisoče pogledov skozi okno in prav na to sem pomislila, ko sem dobila naročilo za izdelavo čestitke od 90letnici. Ker mi je to izrezano okno zelo všeč, sem prosila Janjo za en izrezek. Pa je bila tako prijazna in mi poslala kar dva in tako je lahko nastala tudi druga čestitka. Janja Hvala Ti :-))


Pri obeh čestitkah namenoma nisem naredila več robov oz. uporabila več papirjev, ampak samo enega, tako da res izgleda kot fasada ali notranja stena prostora. Zgornja je delana s pogledom v zunanjost, spodnja pa ravno obratno, čeprav čipkaste zavese dobro zastirajo pogled v hišo.


Čestitka je narejena za odhod v pokoj in sodelavci so ji zbrali denar za kolo, zato na njej ročno oblikovano in izrezano kolo. Moram pa priznati, da sem pokukala k naši Vladki.

petek, 25. maj 2012

Manj je več

Tokratna tema v Craft-alnici je "manj je več" in ker je tale čestitka zelo zelo preprosta, na nje je le embosirano drevo, pentlja in nekaj rožic, je čisto primerna za ta izziv.
Zraven čestitke sem naredila še zelo trdno knjižno kazalo, tako je želela naročnica, saj slavljenka zelo rada bere knjige.
Knjižno kazalo je na eni strani embosirano, na drugi pa sem dodala deščice, narejene na  Vladkin način in nekaj izrezanih dodatkov.

Čestitko prijavljam v Craft-alnico in
na barvni izziv pri CuteCardThursday.

sreda, 23. maj 2012

Torta za rojstni dan

Kolikokrat sem vam že povedala, da so mi štampiljke LOTV zelo zelo všeč? Verjetno prevečkrat, ampak verjetno vam bom to še večkrat povedala :-)) Včeraj sem naročila nove!
Tale deklica s torto je nastala z namenom in ko sem jo delala, sem pobrskala po izzivih in našla enega s skico: SweetStopSketchs in enega z barvami: ColourCreate.
Imejte lep dan :-))

ponedeljek, 21. maj 2012

Konfet, ki to ni

V sosednjem kraju je bilo v soboto dogajanje Svete birme in v zahvalo na sveti dogodek so nastale škatlice presenečenja. Narejene so bile na že znani način, le da so tokrat velike samo 4x4x4 cm in povem vam, da so zelo cart.
Majda hvala ti za tale izziv :-)) 



sobota, 19. maj 2012

Sončen poročni dan

Nova sobota in nov poročni dan.
Že videne čestitke tokrat v rdeči barvi.
So dovolj različne za isti par?
 Srčkasti parček narejen na Valitin način.

 Čudovita štampiljka LOTV s srčkom izklesanih rožic.

Čestitka z lesenim srčkom in metuljčki.
Imejte lepo sončno soboto!
Jaz odhajam ven, na vrt, v rož`ce, na sonček :-))

sreda, 16. maj 2012

Darilni škatlici

Majhna pozornost oz. presenečenje za opravljeni izpit reševalnega psa pri ŠKD Logatec. V notranjosti se bodo po vsej verjetnosti skrivali briketki :-))
Primerna kapa, zvitek diplome in pasji pečat.
 Luštno - takole sta ju imenovali poleg imena :-))

Čestitke :-))

ponedeljek, 14. maj 2012

Drevo za Abrahama

V 50ih letih se je drevo življenja prav lepo razvejalo, zacvetelo in tudi ptički so v njem  našli svoj domek.
Končno sem uporabila štampiljko Papermania, jo namočila z embos blazinico, naredila odtis in nanj stresla bel embos prah in uporabila čisto pravo pištolo za embosiranje. Jap, nova pridobitev :-)) Kot dodatek pa so tokrat čisto pravi mali zakrneli želodki, nabrani lansko jesen.
 Čestitko prijavljam na izziva pri:
Craft-alnica - drevo
Sketch Saturday - spodnja skica

nedelja, 13. maj 2012

Drevo

Danes zjutraj je nastala tale čestitka, saj se v Craft-alnici počasi izteka čas zadnjega izziva na temo "drevo". Pa sem si zamislila, da bi drevo kar tako s škarjami izrezala in dodala listke. Drevo sem pobarvala z akrilno barvo in premazala z lakom za razpokanje, vendar ni dosti razpokalo, ker se mi zdi, da je lak zelo star in zato pravega efekta ni :-(( Istočasno sem uporabila še novo šablono ptičje hišice in ptička. Poiskala sem še izziv s postvitvijo in z barvami, pa je nastalo tole nič kaj posebnega. Ko je bila čestitka narejena, pa je padla ideja, da bi lahko spodnje 4 dele izrezala tako, da bi nastalo belo drevo. A kaj ko mi velikokrat ideja pade z glave, ko je izdelek končan. Morda drugič, v kakšnih bolj primernih barvah za "drevo".
 Čestitko prijavljam na izzive:
Craft-alnica - drevo
ColourQ - določene barve
UnSkriptedSketches- določena postavitev

četrtek, 10. maj 2012

Razmišljam ...

Ko sem prebirala vaše komentarje na zadnjo objavo, katerih sem vsakič zelo zelo vesela, me je v momentu prešinila misel: "Ali bom morda pregorela?" ampak sem imela tudi takoj odgovor: "Neeeeee", ker to počnem res z velikim veseljem. In hvala vsem, ki mi to omogočate in ker vam je moje delo všeč :-)) Ja, res veliko ustvarjam, ampak morate vedeti, da je to moja večerna zaposlitev, moje sproščanje in moje veselje. Medtem, ko se nekateri posvečate svojim otrokom, ki nama niso dani in ko nekateri prebirate razne knjige, česar ne maram, se jaz umaknem v svoj pisano pomirjajoči svet :-)) Hvala Bogu, da je do tega prišlo, ker sem se končno našla. No, pa da ne boste mislili, da sem neprestano v kabinetu, ne ne. Tole je moje vrtno veselje; trenutno urejeno!
Sedaj veste zakaj toliko ustvarjam! Ne razpišem se velikokrat, ker se ne znam. Največkrat je povedano ob izdelkih le bistvo. Da pa ne bo danes samo pri besedah, vam pokažem že poznano čestitko v barvi sivke z elegantno štampiljko. V soboto je bil namreč nov poročni dan.

Bodite lepo in počnite kar vam je volja :-))

nedelja, 6. maj 2012

Sveto obhajilo

Danes je v sosednjem kraju dan Svetega obhajila in
nastala sta dva albumčka za prvoobhajanki.
Simbolike so vam več ali manj poznane iz čestitk, ki so že nastale.
Eden je v roza barvah, drugi pa v roza turkiznih. 







Bela potonika, ki bo prav kmalu zacvetela. Fotka je lanska.







Luštno ju je bilo delati in Darja hvala ti za ta izziv :-))

.

.