sobota, 31. julij 2010

Čestitka za doktorico

Dobila sem naročilo za izdelavo čestitke za doktorico, ki odhaja.
Izdelava ni nič kaj posebnega; lepljenje in senčenje papirčkov. Motiv sem narisala na moj način.
Dodala sem srce z gumbkom. Čestitko prijavljam na več izzivov, in sicer:
pri EBTK, kjer zahtevajo gumbek,
pri ColorThrowDown so določili barve in
pri LordHaveMercy so naredili skico.








sreda, 28. julij 2010

HVALA



spet za TOP3 :-))



Hvala punce, ker ste mi polepšale dan :-)) Res sem vesela, saj mi je ustvarjanje in tole blogganje v čedalje večje veselje in je to "moj otrok", ker ni dneva oz. večera, da se mu ne bi posletila za urico ali dve. Mnogi že veste, kaj s tem mislim :-))
Pa še povabilo, da ugibate za tole čipko in se pofočkate za tale bonbonček. Pri bonbončku bom žrebala še eno, ki bo prejela današnjo zmagovalno sliko. Za to sem se odločila zato, ker je tudi nevestica odromala v Anglijo, kjer se potegujem za Pink Cuttleburg. Bilo mi jo je malce žal, a nagrada je mamljiva. Držite pesti :-))

Bo zdaj morda šlo?

Vidim, da sem bila prestroga in vam pokazala pretežke slike in ker bi rada oddala čipko, ki sem jo namenila za to uganko vam sedaj pomagam z bolj "čistimi" slikami. Torej, še vedno velja, da tista ki pove prava vsa tri imena teh rožic, dobi zgorjo čipko.

torek, 27. julij 2010

Pa sem nazaj :-))



Bilo je lepo :-))
Peklensko vroče; ob 7h zjutraj v senci 33˙C
Tudi vetrovno za odpihnit te.
Kopanje v morju z ježki :-)
Bila z ladico na Korčuli.
Možgančke dala na off!!!
Jedla dobro hrano, njami.
Srečala prijatelje.
Prebrala dve odlični knjigi za duhovno rast in razvoj, ki ti data mislit!
Uživala, uživala in še enkrat uživala!
IMELA SVA SE ČUDOVITO!

sreda, 21. julij 2010

Venček

Tokratna tema v Craft-alnici, ki jo je izbrala Vladka je zopet povsem njena, to je "nekaj iz narave". Ker je bil zadnjič moj izdelek TOP sem danes v craft-alnici kot gostja; hvala za povabilo :-))

Malo sem razmišljala kaj bi naredila, a že takoj sem vedela, da čestitke ne bom delala. Nekaj drugega. Pri očetu sem videla gozdni srobot, ki ga uporablja za povezovanje drobnih vejic v butarico in ker se srobot zelo lepo krivi, sem se odločila, da naredim venček. Ja, venček za najino vrtno uto, da bo krasil vrata. Prelistala sem ogromno starih burd, ker sem vedela, da je nekje ta motiv.

Motiv je sešit iz raznobarvnega filca, napis DOBRODOŠLI pa sem križkala, in priznam, da je bilo kar malce težko, saj si predhodno nisem nič zasnovala, le iz križkarske revije Anna sem vzela vzorec črk. Da pa bo tema res pravšnja, sem odšla v bližni gozd po mah, na katerem sedaj stoji tale domačija :-))


HVALA sis :-)) zato, da si tole objavila, kajti jaz verjetno ta trenutek sedim v hladni senčki ob morju in pijem pivo :-)))))

petek, 16. julij 2010

Pa da vidim koliko poznate rožice :-))

Danes sem bila že doma :-)) in ker je moj vrt poln prekrasnih rožic, se takole, predvsem ob vikendih, zgodaj zjutraj sprehodim čež moj cvetoči vrt. Kajti rože so najlepše zjutraj, ko jih obsije vzhajajče ali pa zvečer, ko jih obsije zahajajoče sonce. Narava je res prekrasna. Včasih se res čudim, koko so narejene rože; so polne lepih barv, oblik, vonjav... Priznam, res sem nora na cvetlice in v mojem vrtu jih najdete na stotine.
Pripravljam album mojih cvetočih cvetk "OD CVETA DO CVET". Slik je že ogromno potrebovali boste ogromno časa, da si ga boste ogledali. Pričakujte ga konec poletja :-))
Sedaj pa k bistvu te objave!
Zgornje tri fotke so nastale danes zjutraj in padla je ideja! Odšla sem k moji mami poceni odkupit tole rožico-čipko in lahko jo dobi katera od vas ( domači ne smete komentirati, saj moj vrt preveč dobro poznate :-))!!! Tista, ki bo prva uganila katere tri rožice sem slikala, bo dobila tole čipko. Ker grem jutri na morje, se oglasim in pogledam katera je uganila šele čez cca 10 dni. Pa da vidim!! Morda pomoč pri prvi: je zdravilna, za odpornost.

Pa še nekaj novih maminih umetnin :-))

Zdaj pa res grem, pakirat! Bodite lepo tudi vi in držite se v hladni senci z limonado v roki :-))

sreda, 14. julij 2010

Morska slika

Trenutno delam moje hiške sreče, ki so še v nastajanju. Uporabila sem das maso in iz njih naredila hiške. Kar na enkrat, ko sem izrezovala hiško, pa mi je prišlo na misel, da bi lahko naredila tudi nekaj za izziv v Craft-alnici, ker je skica kot nalašč za sliko. Misli so bega sem in tja in nakoncu je nastala zgornja slika.
Se vidi, da grem čez dva dni na morje :-)))
Torej, slika je iz dveh plasti das mase, v eni je luknja za motiv, ki je sešit iz filca. V okvir sem naredila odtise morskih zvezd, v das maso pa sem tudi potisnila školjke in Dalmacije :-))
Craft-alnica #8 drugič, pač se "mi ustvarja".



hiške sreče v nastajanju :-))

torek, 13. julij 2010

Blog nagrada


HVALA Nataši, Mimozi, Simoni in Marni za blog nagrado.
Pravila pravijo, da je treba nagrado podeliti desetim blogerkam naprej, a jaz po podelim kar vsem, ki obiščejo moj blog in pridno komentirajo. Res sem vam hvaležna z vsak komentar, saj mi s tem polepšate dan :-))

sobota, 10. julij 2010

Mavrična

Spet je na okoli 14 dni in Simona iz Craft-alnica nam je naložila novo nalogo, in sicer je tokratna tema spodnja postavitev, ki se je moramo držati pri izdelavi izdelka. Jaz sem tokrat naredila eno zelo preprosto in nič kaj vau čestitko. Pri izdelavi sem upoštevala tudi pravila iz ColorThrowDown, kjer zahtevajo spodnje barve na čestitiki oz. izdelku iz papirja. Za ta izziv sem se odločila zato, ker imajo veliko praznovanje, to je 100ti izziv, zato pokukajte tudi k njim. Čeprav je možnost, da dobiš kakšno nagradico "kaplja v morje", saj se jih je že ogromno pofočkalo.
Nazaj k čestitki. Kot sem že omenila, ni nič kaj posebnega, a vseeno ne izgleda tako slabo :-)) Za izdelavo se uporabila zahtevane barvne lepenke in papirce, ki sem jih senčila z Verso color blazinicami. Motiv je metuljček za transfer tehniko.










torek, 6. julij 2010

Lampijonček

Izziv pri ChallengeUpYourLife se mi je zdel zelo zanimiv, ker zahtevajo izdelavo lampijona ali svečnika, in ker bi lampijonček zelo lepo pasal na najino teraso, sem se odločila za izdelavo. Ampak šment, danes je bil pravi "sodni dan", dež je tako močno padal in veter je pihal za vse odnesti, tako da lampijončku ni pomagala niti najina pokrita terasa. Ni ga več; veter ga je iztrgal, dež pa popolnoma namočil :-(( Še dobro, da sem ga že včeraj zvečer slikala, tako da ga lahko prijavim vsaj na izziv. Izgledal pa je takole:

nedelja, 4. julij 2010

Butterfly Kisses

Da se zahvalim še tako, javno, za bonbonček Alenki, ki mi je poslala ta ustvarjalni mateijal. HVALA Alenka za žreb :-))
Vmes je tudi štampiljka, ki sem jo končno uporabila in nastala je zgornja čestitka. Motiv se mi je malo slabo odtisnil :-(( Pobarvan je z vodnimi barvicami. Na rjavo lepenko sem naredila bež odtise štampiljk. Uporabila sem rjav trak, za spodnje polovične rožice pa sem vzela kupljene naštancane rožice iz pomarančnih olupkov, ki sem jih razpolovila. Čestitke je velika 17x17 cm, ker je že sama štampiljka zelo velika.






Čestitiko prijavljam na več izzivov, in sicer:
Create4fun-challenge, kjer zahtevajo zgornjo skico,
ColorThrowDown, kjer zahtevajo zgornje barve,
Cutie-sunday, kjer je tema pravljica,
AsPoonFullOfSugarChallenge, kjer je tema žival in
QuirkyCrafts, kjer zahtevajo okrasni trak.

.

.